HTML

HD - Heti dallam

Hetente egy dallamot javaslok szíves meghallgatásra. Persze operai dallamot, hiszen én azokat szeretem, meg hát egyéb dallamok nem szorulnak javaslatra.

Friss topikok

  • böbe01: Milyen sokat számít a látvány, a rendezés!.... Emlékszem, a színházban 6-8 táncos előadásában sok... (2014.07.05. 22:50) Három a tánc halálig!

2014.08.24. 11:40 alvarezfan1111

Óh szép Aida!

A heti dallam:  Radames áriája vagy románca (Celeste Aida) Verdi Aida c. operájából.

Radames a király kedvelt hadvezére, aki beleszeret Aidába, az udvarban ismeretlen rabszolgaként élő idegen királylányba. Őt magát viszont Amneris, a király lánya szemelte ki magának és őt elutasítani életveszélyes. Továbbá Aida és Radames egyaránt válaszút elé kerül: a népe vagy a  szerelme mellé álljon.

Radames, aki épp most kaphat lehetőséget, hogy egy hadjáratban kitüntesse magát és előrelépjen, álmodozik:  ha majd győztesen megjön,  visszaadja az imádott Aida szabadságát és az őt megillető helyre emeli. Erről szól Radames híres áriája (románca).

Az áriát nehéznek mondják, már csak azért is, mert rögtön az elején, "belemelegedés" nélkül kell elénekelni. A felvételen szereplő Konstantin Andrejev tenor nekem igazi meglepetés - rejtett kincs -, a rendezés pedig formabontóan modern.

Jó szórakozást!

Operazóna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetidallam.blog.hu/api/trackback/id/tr756630333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása