HTML

HD - Heti dallam

Hetente egy dallamot javaslok szíves meghallgatásra. Persze operai dallamot, hiszen én azokat szeretem, meg hát egyéb dallamok nem szorulnak javaslatra.

Friss topikok

  • böbe01: Milyen sokat számít a látvány, a rendezés!.... Emlékszem, a színházban 6-8 táncos előadásában sok... (2014.07.05. 22:50) Három a tánc halálig!

2014.08.16. 20:36 alvarezfan1111

A hétfátyoltánc

A heti dallam: A hétfátyoltánc (Dance of the Seven Veils) R. Strauss Salome c. operájából.

Ebbe az egyfelvonásos operába - amely már modernnek számítható - Straussnak alighanem sikerült belesűrítenie mindazt a rosszat, amely az emberben lakik: ostobaság, kegyetlenség, kéjsóvárság, őrület és így tovább. Az opera mégis - vagy épp ezért :-) -  1905 óta műsoron van világszerte.

A mű hagyományos csúcspontja: Salome tánca Heródesnek, a hétfátyoltánc. Ha csak a gyönyörű és izgalmas zenét hallgatjuk, az a keleti kolorittól a karikaturisztikus keringőig sokmindent tartalmaz és talán a férfi-nő kapcsolatról beszél - a felszíntől a sötét mélységig számtalan réteget felkavarva.

Itt a zenéhez maga a hétfátyoltánc is, a szopránénekesnő és a rendező nagy próbatétele - most egy "családbarát" változatban.

Jó szórakozást!

Operazóna

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetidallam.blog.hu/api/trackback/id/tr146609663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása