HTML

HD - Heti dallam

Hetente egy dallamot javaslok szíves meghallgatásra. Persze operai dallamot, hiszen én azokat szeretem, meg hát egyéb dallamok nem szorulnak javaslatra.

Friss topikok

  • böbe01: Milyen sokat számít a látvány, a rendezés!.... Emlékszem, a színházban 6-8 táncos előadásában sok... (2014.07.05. 22:50) Három a tánc halálig!

2014.08.11. 01:51 alvarezfan1111

Rózsalovag: az olasz szerenád

Címkék: R. Strauss A rózsalovag Az olasz énekes dala Di rigori armato

A heti dallam: az olasz szerenád vagy az olasz énekes dala ("Di rigori armato il seno...") R. Strauss "A rózsalovag" c. operájából.

Az édesbús - ám azért csipkelődő - történet eredetileg a XVIII. századi Bécsben, nagypolgárok és arisztokraták köreiben játszódik, de lényegében időtlen. Tömören arról szól, hogyan pártol át az ifjú Octavian gróf érett korú szeretőjétől - a szép marsallnétól - a frissen megismert ifjú polgárleányhoz, Sophiehoz.

A marsallné éppen fogadást tart, amikor egy neves - és kissé talán öntelt - olasz énekes egy csodáló megbízásából szerenádot énekel neki. Ez a gyönyörű, híres (és nagyon nehéz) tenorária - arról szól, hogyan is állhatna ellen a szív a szerelemnek, ha egy jégtömb sem tud a tüzes nyílnak...

Jó szórakozást!

Operazóna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetidallam.blog.hu/api/trackback/id/tr516593573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása