HTML

HD - Heti dallam

Hetente egy dallamot javaslok szíves meghallgatásra. Persze operai dallamot, hiszen én azokat szeretem, meg hát egyéb dallamok nem szorulnak javaslatra.

Friss topikok

  • böbe01: Milyen sokat számít a látvány, a rendezés!.... Emlékszem, a színházban 6-8 táncos előadásában sok... (2014.07.05. 22:50) Három a tánc halálig!

2014.07.12. 18:11 alvarezfan1111

Seguidilla

Címkék: Carmen Bizet Don José Seguidilla Manzanilla

A heti dallam: a Seguidilla Bizet Carmen c. operájából.

Carmen, az ifjú, heves és zabolátlan lány - akitől némi varázshatalom sem idegen - senkit sem hagy hidegen. A pasi talán álmodik róla, a nő pedig arról, hogy ő az.

Hölgyeim és uraim, az operairodalom egyik legnagyobb csábítási jelenetében José tizedesre bízzák a rendbontó Carmen őrzését. De Carmen szabadulni akar, s "rohamot indít" José ellen. Némi szóbeli előkészítés után elénekli (Seguidilla, 2:20-tól), hogy Lillas Pastia kocsmájába akar menni, Sevilla falain kívül, seguidillát táncolni és manzanillát inni. Ehhez épp jól jönne neki egy partner, akit tudna szeretni és aki nagyon hasonlít egy bizonyos tizedesre. Végül Carmen szabadon távozik, Joséra pedig vár a fogda.:-)

Egyesek - a férfilélek feltételezett ismeretében -  úgy vélik, Joséra a kocsma és a manzanilla ígérete hatott inkább, semmint Carmen maga, de ezt mi elítéljük és elhatárolódunk tőle. :-)

Jó szórakozást! 

Operazóna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetidallam.blog.hu/api/trackback/id/tr776503141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása