HTML

HD - Heti dallam

Hetente egy dallamot javaslok szíves meghallgatásra. Persze operai dallamot, hiszen én azokat szeretem, meg hát egyéb dallamok nem szorulnak javaslatra.

Friss topikok

  • böbe01: Milyen sokat számít a látvány, a rendezés!.... Emlékszem, a színházban 6-8 táncos előadásában sok... (2014.07.05. 22:50) Három a tánc halálig!

2014.06.02. 23:41 alvarezfan1111

Hajó jön a habzó áron

A heti dallam: a Pillangókisasszony áriája (Un bel di vedremo) Puccini Pillangókisasszony (Madama Butterfly) c. operájából.

Nagaszakiban Cso-cso-szán - a megismerkedésükkor  alig 15 éves gésanövendék - már 3 éve várja vissza kedvesét, Benjamin Franklin Pinkerton tengerészhadnagyot, akiről azt hiszi, hogy csupán szolgálati kötelmei miatt nem tért még vissza hozzá. Ebben az áriában - szolgálóját, Suzukit kissé leteremtve - hitet tesz szerelme mellett és eltervezi, milyen lesz majd a viszontlátás, ha kiköt szerelme hadihajója. Szorosabban véve 1.50-nél kezdődik a fő dallam. A felvételen fut a magyar szöveg és ezúttal külsőre is teljes az illúzió.

Aki szeretné, persze nyomon követheti szerelmük kezdeti perceit is, a bűvös, estébe hajló délutánt a hegytetőn álló házban. Ám csak óvatosan, a 10 perces, több szakaszos szerelmi duett heve mindenkit megperzsel... :-)

Operazóna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetidallam.blog.hu/api/trackback/id/tr546261554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása